TREĆA GODINA DJELOVANJA HKZ"MI" U KOMINU
Treća nam je godina tek. Tako su govorili jučer miovci naše župe. Naime proslavljena je treća godina djelovanja udruge HKZ " MI" u našoj župi. Stigli su im u goste miovci iz Trogira i Solina. Stigle su čestitke iz Zagreba od dugogodišnjeg predsjednika udruge ,bivšeg ministra i saborskog zastupnika Antuna Klimana, duhovnik udruge velečasni Mario Tolj im je poželio još dugo godina djelovanja uz poruku da mu je drago da uz svjetovne stvari,udruga čini dobro i na duhovnom planu. Jedno sa drugim čine cjelinu. Božo Skoko ,predsjednik udruge je miovcima iz Komina čestitao rođendan i poželio im sve najbolje. Predsjednik gradskog vijeća g. Niko Orepić i dogradonačelnik Zoran Majstorović su miovcima poželjeli puno uspjeha u radu kao i domaćin, glavar Komina g. Jure Kraljević.Događaj je počeo sa svetom misom u 11.00 sati. Pjevačice su svojim glasovima uzveličale misno slavlje. Slijedila je svečana skupština u domu gdje je na video zidu prikazan rad udruge. Nakon toga je bio zajednički rucak, a za goste je organiziran posjet muzeju u Vidu gdje nam je domaćin bio nas mještanin Toni Glučina. Hvala svima,od župnika don Petra,pjevačica,predstavnika općine i mjesnog odbora i naravno članstva udruge koji su svojim zalaganjem pomogli da ovaj događaj protekne u najboljem redu. Veliko hvala i našim mještanima koji su prepoznali ovu udrugu i njen rad kao nesto vrijedno za našu župu i bez čije podrške ne bi bilo ovoliko  uspjeha. Evo slika za koje se pobrinuo naš fotograf Jure Zovko. Više slika imate na župnom facebooku.(10.2.2018).

TREĆA NEDJELJA DOŠAŠĆA-ADVENT U KOMINU

Na ovu treću nedjelju Došašća HKZ"MI" naše župe upriličio je događaj"ADVENT U KOMINU". Bilo je lijepo i skromno. Prigodne pjesme su posjetitelji mogli poslušati u izvođenju naših župnih pjevačica i klape Stina. Događaj su otvorili vrtićani sa svojom izvedbom koju su pripremili sa tetama. A zanimljiv i smiješan je bio igrokaz koji su izveli članovi HKZ"MI" naše župe. Prigode je bilo i za počastit se sa uštipcima,palačinkama,kobasicama,kuhanim vinom i drugim napicima.,a dio prihoda od prodaje istih je namijenjen u dobrotvorne svrhe. Mnogi su iskoristili prigodu i kupili tiket za lutriju i tombolu. Bilo je tridesetak nagrada,a najnapetija je bila tombola gdje je nagrada bila odojak. Uglavnom, bilo je lijepo i zabavno. Hvala svima koji sudjelovali od prve nedjelje Adventa i kroz cijelo njegovo vrijeme učinili da i naša župa osjeti dašak radosti zbog približavanja nama najdražeg rođendana-rođendana Isusa Krista. Ovim ćemo putem zahvaliti klapa Klapa Stina Ploče, našim pivačicama i vrtićanima što su nas počastili svojim dolaskom,te svim članovima HKZ"MI" naše župe koji su sudjelovali u ovom događaju,a i onima koje su obveze i viša sila spriječile da pomognu u organizaciji. Ako dobri Bog da ,vidimo se i dogodine. 17.12.2017.

ADVENT U KOMINU

U organizaciji udruge HKZ"MI" organiziran je Advent u Kominu. Ova prva nedjelja je bila namijenjena djeci. Evo par slika. Više imate na facebook stranici župe.(3.12.2017)

DANI MANDARINA U OPUZENU
Udruga HKZ "MI"Komin i ove se godine uključila u manifestaciju "Dani Mandarina 2017.g" održanu u Opuzenu u organizaciji Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen.
Članovi udruge su lipotu našeg mista predstavili s raznim prehrambenim proizvodima, suvenirima i nošenjem naše "modrine" sa ciljem očuvanja tradicije i vrijednosti našeg Komina tako i doline Neretve.
Zahvala organizatorima na pozivu, ovo je bilo još jedno divno druženje za našu Udrugu.(22.10.2017).
VOJSKA BEZGREŠNE
Ovih dana slavi se sto godina od osnivanja pokreta Vojska Bezgrešne koju je ustanovio sveti Maksimilijan Kolbe za promicanje štovanja Marije i obranu vjere. MI je kratica latinskih riječi Militia Immaculatae – Vojska Bezgrešne. U našoj župi postoji udruga HKZ MI koja stavljena pod zaštitu Gospe Bezgrešne. Neka nas sve prati zagovor majke Marije,a posebno članove HKZ MI Komin. Bog nas blagoslovio.

DOBROTVORNI USKRŠNJI SAJAM

I ove godine u organizaciji HKZ"MI"Komin održan je dobrotvorni sajam. Prikupljena novčana sredstva darovana su udrugi invalida Radost. Hvala svima na sudjelovanju i vidimo se dogodine! (8.4.2017)

ADVENT U MOJOJ ŽUPI (11.12.2016)

Miovci župe svetog Ante u Kominu su po prvi put organizirali lijep događaj,Advent u Kominu. Na naslovnici župne stranice imate više o događaju ,a još više slika imate na facebok stranici HKZ MI KOMIN i župnoj facebook stranici. Na slici je dio članova koji je bio zadužen za događaj i naš mali zbor koji je pjevao.

BLAGO NERETVE I PRIMORJA U DOMU KULTURE PLOČE (10.11.2016)


Na poziv Udruge branitelja Grada Ploča naša Udruga HKZ "MI" Komin i ove godine sudjelovala je na kulturno umjetničkoj manifestaciji "Blago Neretve i Primorja" i predstavila ljepotu našeg malog mjesta. Na našem stolu posebno je zanimljiva bila trupa koju smo obložili sa mandarinama. Zamisao o tome posudili smo od Srednje škole u Opuzenu, koja nam je također posudila i gumice za vezivanje mandarina i hvala im na tome. Na manifestaciji su sudjelovale brojne klape, pučki pjevači, Kud-ovi, drugih udruge i Mjesni odbori.

Bilo nam je lijepo i veliko zadovoljstvo sudjelovati na ovom događaju u društvu mladih i starih.... Više slika imate na facebook stranici udruge i na župnom facebooku.

BLAGOSLOV NOVIH PROSTORIJA 


Danas u 14 sati u mjesnom domu blagoslovljene su nove prostorije naše udruge. Uz članstvo događaju su prisustvovali i gosti,naši pučki pivači,pivačice,članice KUD-a Danica Hrvatska,glavar sela ,te mještani koji su pripomogli pri uređenju prostorija.Naše pučke pivačice su slavlje uzveličale svojom pjesmom,a zaslužnima su podijeljene zahvalnice, a primljeno je i troje novih mladih članova,Marin,Ante i Lucija.Jer mladi su budućnost ove udruge. Bilo je lijepo i svečano. Više slika imate na facebook stranici naše župe.

                                                                                                                                                                                                     6.3.2016

U nedjelju 6.ožujka, udruga HKZ "MI" KOMIN dobiva novo sjedište u prostorijama bivše glazbene sale u Domu kulture Komin.

Povodom toga, pozivamo članove da dođu  u bivšu glazbaonu u 14:00 sati, da zajedno otvorimo vrata naših službenih prostorija koje će blagosloviti naš župnik don Petar.

U 15:00 sati će se održati sastanak za sve članove Udruge a u vezi “USKRŠNJEG SAJMA U KOMINU“, te će se dogovoriti detalji i podijeliti zaduženja. 

NADAMO SE VAŠEM ODAZIVU U ŠTO VEĆEM BROJU, DOĐITE!!!

                                                                                                           5.3.2016

RADOVI U DODIJELJENOM PROSTORU U DOMU


Prvi dio radova u dodijeljenom prostoru za našu udrugu je gotov. Zidovi ostrugani i smece pokupljeno. Sada cekamo obecanu donaciju od grada da mozemo nastavit sa radovima. Evo par slika kako je prostor izgledao i kakvo je trenutno stanje.


                                                                                                                                                                                                                     12.2.2016

SKUPŠTINA HKZ "MI"

Sinoć je u staroj župnoj kući održana prva izvještajna skupština HKZ "MI" naše župe. Na poziv udruge skupštini je nazočio glavar sela Jure Kraljević. Na dnevnom redu je bilo šest točaka,izvješće o aktivnostima za prošlu godinu,plan rada za ovu (Uskršnji sajam,hodočašće,litnje igre.....) ,status članstva i pravila, prostor udruge, financijski izvještaj i razno. Od glavara smo dobili punu podršku za rad udruge te obećanje i rokove za skoro rješavanje prostora za rad u mjesnom domu.


                                                                                                                                                                                                                           1.2.2016

U petak 2.10. 2015,sakramenat svete ženidbe sklopili su  Jurica Leburić i Marta Vujević. Svoj članici Marti, zajednica HKZ naše župe želi svako dobro i obilje Božjeg blagoslova u njihovom budućem životu. Tom prigodom primili su i prigodni poklon (posljednju večeru) koji im je uručila predsjednica Kata Dugandžić.

U subotu 19.9. 2015,sakramenat svete ženidbe sklopili su  Vice Visković i Nikolina Burić. Svoj članici Nikolini, zajednica HKZ naše župe želi svako dobro i obilje Božjeg blagoslova u njihovom budućem životu. Tom prigodom primili su i prigodni poklon (raspelo i Bogorodicu sa djetetom) koji im je uručila predsjednica Kata Dugandžić.

HKZ-MI

U subotu 28.veljače,u našoj župnoj crkvi uz odobrenje crkvenih vlasti,župnika i pastoralnog vijeća,održana je osnivačka skupština Hrvatskog katoličkog zbora-MI,podružnica Komin. Na osnivačkoj skupštini bilo je prisutno 24 naših mještana koji su i pristupili ovoj udruzi. Za predsjednicu udruge izabrana je Kata Dugandžić,dopredsjednika Jurica Ćopo,tajnica Nikolina Burić i rizničar Lucijan Oršulić.Usvojen je i statut,te je krenula rasprava o raznim temama i idejama. Prihvaćena je zamisao Silvije Krmić o održavanju Uskršnjeg sajma koji će biti dobrotvorne naravi,i održat će se po nazivom „Župa svetog Ante u Kominu za župu svetog Ante u Kninu“. Na sajmu će sudjelovati razne udruge,škole i vrtić,stari zanatlije,te par pučkih zborova iz susjednih župa koji će prikazati korizmene napjeve iz svojih župa. 

USKRŠNJI DOBROTVORNI SAJAM "ŽUPA SVETOG ANTE U KOMINU ZA ŽUPU SVETOG ANTE U KNINU"


U organizaciji Hrvatskog katoličkog zbora župe svetog Ante u Kominu i Caritasa grada Knina u našoj župi održan je dobrotvorni sajam na kojem su prikupljana sredstva za pomoć potrebnima u gradu Kninu. Ovom prilikom zahvaljujemo se svima onima koji su na bilo koji način pomogli i doprinijeli da ova lijepa akcija uspije.